Глави МЗС України й Угорщини домовилися про переговори в Києві. Шукатимуть вихід з кризи у відносинах між країнами

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Міністри закордонних справ України й Угорщини Дмитро Кулеба і Петер Сіярто домовилися про переговори на тлі загострення відносин між двома країнами. Про це повідомляє «Європейська правда».

За словами Кулеби, візит угорського посадовця до Києва вже узгоджений і очікується до кінця цього місяця.

«Угорщина — важливий партнер і близький сусід. Сусіди, буває, сваряться, але потім мають миритися, бо залишаються сусідами. Тому ми домовилися, що наприкінці січня мій колега Сіярто відвідає Київ, щоб обговорити ситуацію у двосторонніх відносинах і шляхи вирішення проблем на основі принципу взаємної поваги», — зазначив Кулеба.

За даними ЗМІ, йдеться про персональний візит Сіярто для пошуку виходу з кризи у відносинах.

Зазначимо, на початку року заступник глави Офісу президента Ігор Жовква повідомив про підготовку до зустрічі президента Зеленського з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. «У відносинах з Угорщиною прагнемо вийти на взаємну довіру та підтримку, тому шукатимемо засобів розбудови конструктивного діалогу з чутливих питань. Готуємося провести зустріч лідерів обох держав. Вона має завершитись укладенням нового документа — свого роду взаємовигідної дорожньої карти наших відносин», — зазначав тоді Жовква.