«Правий сектор» заявив, що не причетний до відео з погрозами: інформаційна атака, яку підхопили з пулу Медведчука

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У «Правому секторі» відреагували на відео з погрозами на адресу українців угорського походження, заявивши, що чоловік на відео та його заклик не мають жодного відношення до руху. Про це йдеться у заяві ПС, розміщеній на його сайті.

У русі називають відео інформаційною атакою проти організації. А їхнє ім’я, вважають, свідомо використовують для розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

«Апофеозом абсурду стало відео, на якому невідомий в масці, з червоно-чорним прапором і з шарфом ПС, погрожує угорському населенню Закарпатської області етнічними чистками […] Тезу про «правосєков-фашистов» із радістю підхопили медіаресурси з пулу Медведчука», — наголосили в організації.

У ПС вважають, що їхній рух хочуть дискредитувати в очах українців через їхню «непримиренну позицію на фронті та в тилу».

Про що йдеться?

1 грудня в мережі зʼявилося відео, на якому чоловік у балаклаві та камуфляжі стоїть біля дорожнього знаку «Берегове» на Закарпатті, поряд з яким також розміщений напис «Правий сектор», і звертається до українців угорського походження.

«Ви на українській землі, ми знаємо кожного. Хто з вас отримав паспорт чи отримає якісь гранти від мадярів. Запамʼятайте, ми прийдемо до вас. Ми повсюди, ми скрізь. Ми знайдемо вас. Ми знаємо, де ви працюєте, де живете, де вчаться ваші діти. Уважно слідкуйте за своїми думками та мріями про автономію. Інакше ми прийдемо за вами та вашими дітьми», — сказав чоловік на відео. І наприкінці ролика зіганув.

  • Глава МВС Арсен Аваков відреагував на відео, заявивши, що провокатори, які погрожують українцям угорського походження, — це вороги України, і правоохоронці їх викриють та покарають.
  • СБУ почала перевірку депутатів громади на Закарпатті, які під час присяги співали гімн Угорщини. МЗС викликало угорського посла.