У Центрі контролю і профілактики захворювань США попередили про високий рівень небезпеки коронавірусу на круїзних лайнерах

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
У Центрі контролю і профілактики захворювань США попередили про високий рівень небезпеки коронавірусу на круїзних лайнерах

Tim Rue / Bloomberg via Getty Images

Центр США з контролю і профілактики захворювань (CDC) підвищив рівень попереджень про круїзні лайнери в умовах пандемії коронавірусу, заявивши, що «варто уникати подорожей на круїзних лайнерах».

Як повідомляє CNN, тепер федеральне агентство класифікує круїзи як «Рівень 4: дуже високий рівень COVID-19».

За даними CDC, небезпечними є також річкові круїзи, до того ж четвертий рівень небезпеки застосовуватиметься в усьому світі.

Зазначимо, наприкінці жовтня CDC після кількох місяців заборони дозволив круїзним суднам знову заходити в порти США та виходити з них. Після цього агентство склало документ із правилами та кроками, які круїзні компанії повинні виконати, перш ніж отримають дозвіл відновити регулярні рейси.

Зокрема, круїзні компанії повинні розробити і впровадити додаткові заходи тестування і дотримання соціального дистанціювання. Після цього потрібно провести випробувальне плавання, в якому візьмуть участь добровольці. Лише за умови дотримання всіх вимог CDC дозволить почати регулярні круїзні рейси з пасажирами.

Попри попередження CDC про небезпеку круїзів, багато людей вже готові вирушити у мандрівку.

Так, велика круїзна компанія Royal Caribbean заявила, що чимало мандрівників вже почали цікавитися можливістю запису на пробний круїз, який ще перебуває на стадії планування. За словами президента і головного виконавчого директора компанії Майкла Бейлі, наразі зареєструвалися вже 100 тисяч осіб.