ВООЗ: Для припинення пандемії коронавірусу необхідно буде вакцинувати 70% населення планети

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
ВООЗ: Для припинення пандемії коронавірусу необхідно буде вакцинувати 70% населення планети

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Всесвітня організація охорони здоровʼя вважає, що для закінчення пандемії коронавірусу необхідно вакцинувати щонайменше 70% населення світу.

Про це повідомляє Укрінформ.

За словами головного наукового співробітника ВООЗ Сумії Свамінатан та глави департаменту ВООЗ з вакцин та імунізації Кейт ОʼБрайєн, це було б ідеальне процентне співвідношення, хоча мета до 2021 року — досягти 20%.

«Жодна компанія, яка проводить дослідження зі створення вакцини, не зможе негайно зробити дози для всіх», — попередила ОʼБрайєн. Вона наголосила на важливості того, щоб усі лабораторії продовжували свої дослідження, навіть якщо одна з них випереджає інші.

На думку експертів ВООЗ, навіть якщо гіпотетичні вакцини нарешті стануть доступними для широкої громадськості, що першими, хто повинен бути імунізований, повинні бути медичні працівники та люди з груп ризику, такі як літні люди або пацієнти з певними патологіями.

  • 9 листопада американська фармацевтична корпорація Pfizer і німецька компанія BioNTech повідомили, що винайдена ними вакцина від коронавірусу запобігає зараженню коронавірусом на 90%.
  • Німецька компанія BioNTech прогнозує, що вартість її вакцини від коронавірусу буде нижчою за ринкову, проте ціна в різних регіонах відрізнятиметься. У липні Pfizer домовилася зі США про постачання 100 мільйонів доз своєї вакцини за ціною $19,5 за дозу з можливістю продажу ще 500 млн доз на умовах, які узгодять окремо.
  • У ВООЗ вакцину від коронавірусу компаній Pfizer і BioNTech назвали перспективною.