У ВООЗ назвали вакцину від Pfizer і BioNTech багатообіцяючою і очікують її сертифікацію до кінця року. Але є й проблеми

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У ВООЗ вперше прокоментували останні повідомлення про успіхи під час випробування вакцини від коронавірусу компаній Pfizer і BioNTech. Там вважають її багатообіцяючою.

Про це заявив очільник ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус, пише Reuters.

«Як ми і прогнозували, вакцина буде у нас в кінці цього року. І варіант від Pfizer дуже багатообіцяючий. Ми також очікуватимемо все більше і більше варіантів», — повідомив він.

Однак є і певні проблеми, на які звернула увагу регіональний директор ВООЗ в Африці Матшисідо Моеті. Справа в тому, що цю вакцину потрібно тримати за температури - 70 градусів за Цельсієм, та навіть нижче для того, щоб вона зберігала свої властивості. Це може ускладнити її транспортування у країнах Африки й Азії.

  • Напередодні стало відомо, що вакцина від коронавірусу американської фармацевтичної корпорації Pfizer і німецької компанії BioNTech запобігає зараженню коронавірусом на 90%.
  • Німецька компанія BioNTech прогнозує, що вартість її вакцини від коронавірусу буде нижчою за ринкову, проте ціна в різних регіонах відрізнятиметься. У липні Pfizer домовилася зі США про постачання 100 мільйонів доз своєї вакцини за ціною $19,5 за дозу з можливістю продажу ще 500 млн доз на умовах, які узгодять окремо.