Компанія Moderna заявила про ефективність своєї вакцини від коронавірусу на майже 95%

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Компанія Moderna заявила про ефективність своєї вакцини від коронавірусу на майже 95%

Getty Images / «Бабель»

Американська біотехнологічна компанія Moderna заявила, що її вакцина від коронавірусу ефективна на 94,5%. Компанія стала другим виробником ліків у США, який повідомив про результати випробувань, які «перевершують всі очікування». Про це повідомляє Reuters.

Під час дослідження вивчили 95 підтверджених випадків коронавірусу серед 30 тисяч учасників випробування. Коронавірус спостерігався у групі з 90 людей, що отримали плацебо, решта 5 випадків — у групі, що отримала експериментальну вакцину. В результаті оціночна ефективність вакцини склала 94,5%.

Представники компанії Moderna заявили, що їх вакцина може зберігатися в звичайному домашньому або медичному холодильнику до 30 днів, зберігаючи всі свої властивості.

Нагадаємо, 9 листопада американська фармацевтична корпорація Pfizer і німецька компанія BioNTech повідомили, що створена ними вакцина від коронавірусу запобігає зараженню на 90%. Свою вакцину вони вводили двома дозами з інтервалом у три тижні. Як результат, вакцина «навчає» організм виробляти як антитіла, так і Т-клітини, що борються з COVID-19. Компанія BioNTech прогнозує, що вартість її вакцини від коронавірусу буде нижчою за ринкову, але ціна в різних регіонах відрізнятиметься.