Ізраїль розпочав випробування вакцини проти коронавірусу на людях. Сподіваються, що вона буде готова влітку 2021 року

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Ізраїль розпочав випробування вакцини проти коронавірусу на людях. Сподіваються, що вона буде готова влітку 2021 року

Tmaximumge / Pxhere

Ізраїльський інститут біологічних досліджень (IIBR), підпорядкований Міністерству оборони країни, розпочав перший етап клінічних випробувань потенційної вакцини проти коронавірусу. Якщо дослідження на добровольцях пройдуть успішно, то вже влітку 2021 року очікують на випуск власної вакцини. Про це повідомляє Reuters.

Доклінічні випробування ізраїльської вакцини на тваринах почались у березні, але завершилися лише минулого тижня, і після цього інститут отримав дозвіл перейти до етапу тестувань на людях.

«Ми на останньому етапі», — наголосив гендиректор інституту Шмуель Шапіра.

Спочатку у випробуванні візьмуть участь 80 добровольців, а згодом — у грудні — їхню кількість збільшать до 960 осіб. Якщо ці випробування будуть успішними, третій етап — за участю вже 30 тисяч добровольців — запланують на квітень/травень.

Нагадаємо, в Ізраїлі з 25 вересня через зростання кількості випадків коронавірусу запровадили жорсткий карантин. Перший загальнонаціональний карантин у країні ввели у квітні, коли там вперше зафіксували коронавірус. Завдяки жорстким обмеженням кількість щоденних випадків захворювання знизилася до двозначних показників. Після ослаблення карантину добова кількість інфікувань почала зростати.