Спроби США відродити економіку закінчилися новим сплеском коронавірусу. Країна все ближче до локдауну

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Спроби США відродити економіку закінчилися новим сплеском коронавірусу. Країна все ближче до локдауну

geralt / Рixabay

Тривалі спроби США відродити економіку після спалаху коронавірусу, що призвів до масового безробіття та важких збитків, слідом за відчутним успіхом поставлені на паузу. У більшості штатів кількість інфікованих зростає ще більш стрімко, ніж на початку пандемії, тож їх керівництва вдається до крайніх обмежувальних заходів. При цьому днями президент Дональд Трамп заявляв, що його уряд ні в якому разі не запровадить локдаун.

Про це повідомляє Bloomberg.

На початку тижня в Каліфорнії поновили закриття багатьох підприємств, а губернатор попередив, що введе комендантську годину. В Мічигані на три тижні запровадили частковий локдаун, а Орегон, Вашингтон і Нью-Джерсі посилили діючі обмеження. Навіть губернатор Айови, який довгий час протистояв антикоронавірусним правилам, запровадив обов’язкове носіння масок.

Нові обмеження послідували за швидким збільшенням нових випадків заражень — за перші 10 днів листопада захворіли близько мільйона американців — це більше ніж на початку пандемії.

Зазначається, що поширення інфекції відбувається у всіх вікових та етнічних групах, як у міських, так і в сільських районах.

«Воно поширюється наче пожежа по всій країні. Я не хочу бачити, як до нашого штату заїжджають морозильні вантажівки», — прокоментував ситуацію губернатор Кентуккі Енді Бешир, анонсуючи можливість нових обмежень.

У Нью-Йорку розважальні та спортивні заклади закривають о 22:00, а кількість відвідувачів удень не повинна перевищувати 10 осіб. У найбільш уражених районах штату закрили школи та некритичні підприємства.

У команді обраного президента Джо Байдена ситуацію пропонують рятувати загальнонаціональним локдауном із відшкодуванням збитків закритим підприємствам — за прогнозами, за умови появи вакцини економіка відновиться без втрат.

Наразі в США зафіксовано понад 11,5 млн випадків зараження коронавірусом, більш ніж 252 тис. хворих померли від ускладнень.