У Трампа визнали, що відмовилися від стримування коронавірусу та спробували приховати спалах інфекції в оточенні віцепрезидента

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У Трампа визнали, що відмовилися від стримування коронавірусу та спробували приховати спалах інфекції в оточенні віцепрезидента

tiburi / Pixabay

Адміністрація президента США Дональда Трампа відмовилася від стримування коронавірусної кризи та не збирається контролювати пандемію. Натомість президент покладає надію на майбутню вакцину, заявив голова його адміністрації Марк Медоуз.

Про це повідомляє The Daily Beast.

В ефірі CNN Медоуз визнав, що Білий дім намагався приховати черговий спалах, який стався цього разу в кабінеті віцепрезидента Майка Пенса — у кількох людей з його оточення виявили коронавірус.

Сам віцепрезидент інтенсивно відвідує агітаційні мітинги в останні дні перед виборами та не попереджує, що контактував із хворими на коронавірус. Як заявив голова адміністрації Білого дому, Пенс їздить у масці та дотримується соціальної дистанції.

«Ми не збираємося контролювати пандемію. Ми збираємося контролювати той факт, що ми отримаємо вакцини та терапію», — сказав колишній ультраконсервативний конгресмен Медоуз.

За його словами, адміністрація не збирається контролювати пандемію, оскільки «це заразний вірус».

Як зазначає The Guardian, рішення Пенса продовжувати передвиборчий тур суперечить інструкціям Центру з контролю та профілактики захворювань. Згідно з ними, віцепрезидент, якого часто бачили без маски, має піти на 14-денний карантин.

Сенаторка Камала Гарріс, яку кандидат у президенти Джо Байден обрав для посади віцепрезидента, зазначила, що це — «визнання поразки» у врегулюванні кризи.

«Це найбільший провал будь-якої з президентських адміністрацій в історії Америки», — сказала вона.

Станом на сьогодні в США нараховується понад 8,5 млн випадків інфікування коронавірусом, більш ніж 224 тис. людей від початку пандемії померли.

  • Шведсько-британська фармацевтична компанія AstraZeneca разом із іншим виробником, Johnson & Johnson, поновила у США випробування вакцини від коронавірусу. Трамп каже, що пандемії «скоро кінець».
  • В останньому турі дебатів кандидати Трамп і Байден, зокрема, говорили про стратегії боротьби з коронавірусом. Трамп заявив, що вакцина — питання кількох тижнів, але не надав цьому жодних підтверджень.
  • Трамп заявив, що в питанні боротьби з коронавірусом не можна довіряти науковцям, бо вони порадять запровадити локдаун, що спричинить економічну кризу. Також відомо, що з початку пандемії президент США був обізнаний щодо небезпек коронавірусу, проте публічно применшував ризики та говорив, що інфекція не страшна.