«Якби я слухав науковців, країна була б у тяжкій депресії». Трамп пояснив свою стратегію боротьби з коронавірусом

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
«Якби я слухав науковців, країна була б у тяжкій депресії». Трамп пояснив свою стратегію боротьби з коронавірусом

ErikaWittlieb / Pixabay

Президент США Дональд Трамп на недільному передвиборчому мітингу в Неваді заявив, що в питанні боротьби з коронавірусом не можна довіряти науковцям, бо вони порадять запровадити локдаун, що спричинить економічну кризу. За його словами, саме це влаштує американцям демократ Джо Байден, якщо переможе на прийдешніх виборах.

Виступ американського президента транслював телеканал Fox News.

Трамп неодноразово заявляв, що коронавірус не є великою проблемою для США, і применшував його небезпеку, хоча насправді повністю усвідомлював усі ризики нової хвороби. Також президент цькував Байдена за його позицію щодо коронавірусу, зокрема за носіння маски та дотримання соціальної дистанції.

У своїй промові на останньому мітингу Трамп застеріг виборців голосувати за свого опонента, оскільки той обіцяв ухвалювати рішення з огляду на рекомендації керівника Національного інституту алергічних та інфекційних захворювань США — доктора Ентоні Фаучі, який наголошує на необхідності жорсткого карантину.

Чинний президент США переконаний, що в разі перемоги Байден закриє підприємства й установи на карантин, а це призведе до економічної депресії.

«Він послухає науковців. Якби я слухав науковців, країна була б у тяжкій депресії», — сказав президент.

У штабі Байдена відповіли на цей закид тим, що економіка під загрозою саме через ігнорування науки.

«Дональд Трамп загубив потужну економіку, яку успадкував від адміністрації Обами—Байдена, постійно ігноруючи та глузуючи з попереджень наукових і медичних експертів, які цілодобово працюють, щоб врятувати життя. Зараз з’являються як нові випадки коронавірусу, так і нові звільнення», — заявили представники Байдена на запит Axios.

Протягом минулого тижня поширення коронавірусу у США зросло на 17%. Наразі у країні понад 8,3 мільйона випадків — це п’ята частина від усіх випадків у світі. Понад 220 тисяч американців померли від ускладнень хвороби.