У США скасували дебати Трампа та Байдена, які мали відбутись 15 жовтня онлайн

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У США скасували дебати Трампа та Байдена, які мали відбутись 15 жовтня онлайн

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Другі дебати між кандидатами у президенти США Дональдом Трампом та Джо Байденом, які мали відбутись 15 жовтня онлайн, скасували.

Про це йдеться у повідомленні Комісії з дебатів.

8 жовтня оголосили, що задля здоровʼя і безпеки всіх учасників другі президентські дебати, заплановані на 15 жовтня в Маямі, проведуть віртуально. Згодом кампанії обох кандидатів заявили про альтернативні плани на цю дату.

«Тепер очевидно, що 15 жовтня дебатів не буде, і Комісія з президентських дебатів зверне свою увагу на підготовку до фінальної президентської дискусії, яка запланована на 22 жовтня», — зазначили в організації.

Дебати будуть проходити у штаті Теннессі в університеті Бельмонт в Нешвіллі. Модератором буде ведуча NBC News Крістен Велкер.

Нагадаємо, після того, як Комісія оголосила, що дебати 15 жовтня відбудуться в онлайн-форматі, Дональд Трамп від них відмовився. Він назвав такий формат «смішним» та заявив, що проведе краще в цей день мітинг.

  • Перші дебати відбулись 29 вересня. Тоді Трамп неодноразово перебивав Байдена, попри зауваження модератора, який просив не заважати відповідати на запитання. Уже на 18-й хвилині демократичний кандидат попросив чинного президента «заткнутися». Також Байден назвав Трампа «щеням Путіна».
  • 2 жовтня Дональд Трамп повідомив, що захворів на коронавірус. Він на декілька днів поїхав на лікування до військового шпиталю. 9 жовтня він уже заявив, що пройшов курс лікування від коронавірусу й може проводити зустрічі.