Наступні дебати між Трампом і Байденом відбудуться онлайн. Президент США відмовляється брати у них участь

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Наступні дебати між Трампом і Байденом відбудуться онлайн. Президент США відмовляється брати у них участь

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Другі дебати між кандидатом у президенти США від Республіканської партії Дональдом Трампом і кандидатом від Демократичної партії Джо Байденом відбудуться 15 жовтня онлайн. Про це заявила комісія з дебатів.

Таким чином комісія хоче захистити здоровʼя та безпеку всіх учасників. Модератором дебатів буде Стів Скаллі з телеканалу C-SPAN.

Після цього Трамп в інтерв’ю Fox Business сказав, що відмовляється від такого формату дебатів.

«Комісія змінила стиль дебатів, і він для нас неприйнятний», — сказав він та додав, що «легко переміг Байдена в перших дебатах».

«Я не збираюся витрачати свій час на віртуальні дебати. Вони намагаються захистити Байдена. Кожен намагається», — додав Трамп, назвавши такий формат «смішним».

Напередодні Байден погодився перенести другі дебати з Трампом за потреби. Водночас Трамп, попри коронавірус, готовий взяти участь у дебатах.

Зазначимо, що 2 жовтня президент США Дональд Трамп повідомив, що отримав позитивний результат тесту на коронавірус. Також захворіли перша леді Меланія і радниця президента Гоуп Гікс. 7 жовтня Білий дім повідомив, що у Трампа немає симптомів коронавірусу, у нього виробилися антитіла.

  • Перші дебати відбулись 29 вересня. Тоді Трамп неодноразово перебивав Байдена, попри зауваження модератора, який просив не заважати відповідати на запитання. Уже на 18-й хвилині демократичний кандидат попросив чинного президента «заткнутися». Також Байден назвав Трампа «щеням Путіна».
  • Згідно з опитуванням CBS, більшість глядачів були роздратовані, 83% оцінили дебати негативно. Байдена підтримали 48% глядачів, а Трампа — 41%. Третій етап дебатів запланований на 22 жовтня.