Трамп пройшов курс лікування від коронавірусу і може проводити зустрічі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент США Дональд Трамп завершив курс лікування від коронавірусу. Він може проводити публічні зустрічі вже у ці вихідні та брати участь у дебатах, заявив його лікар Шон Конлі.

Про це повідомляє BBC.

Організм американського президента позитивно відреагував на призначені медичні препарати, серед яких був «Ремдесивір». Стан Трампа оцінили як «стабільний».

У Білому домі кажуть, що Трамп хоче повернутися до передвиборчої кампанії в ці вихідні. Сам Трамп заявив, що, найімовірніше, здасть ще один тест на коронавірус.

Критики при цьому стверджують, що Трамп може становити загрозу для оточуючих, оскільки одужання за 7 днів малоймовірно. Спікер Палати представників Ненсі Пелосі анонсувала законопроєкт про створення комісії, яка дозволила б Конгресу відсторонити президента від його обовʼязків. Вона вважає, що Трамп повинен надати більше інформації про своє здоровʼя після зараження.

Трамп негайно відреагував на слова Пелосі та назвав її божевільною.

  • Уранці 2 жовтня президент США Дональд Трамп повідомив, що отримав позитивний результат тесту на коронавірус. Також захворіли перша леді Меланія і радниця президента Гоуп Гікс. У Білому домі запевнили, що Трамп має легкі симптоми хвороби. Він самоізолювався у президентській резиденції. Увечері того ж дня Трамп заявив, що загалом почувається добре, але є певна слабкість, тому його доправили до військового госпіталю.
  • Напередодні Трамп, будучи хворим на коронавірус, залишив військово-медичний центр Волтера Ріда, щоб проїхати кортежем перед мітингом своїх прихильників. Тепер кілька агентів його секретної охорони поскаржилися на зневажливе ставлення до них.
  • Трамп залишив госпіталь і повернувся в Білий дом 6 жовтня. Йому прописали препарат «Ремдесивір». 7 жовтня у Трампа виявили антитіла.
  • Штаб Трампа пропонує провести другі дебати 22 жовтня. На тиждень він пропонує зсунути дату третіх дебатів — із 22 на 29 жовтня.
  • 8 жовтня комісія з дебатів повідомила, що друга зустріч між Трампом і кандидатом від Демократичної партії Джо Байденом відбудеться 15 жовтня онлайн. Президент відмовляється брати участь у таких дебатах.