Трамп повертається з госпіталю в Білий дім. Він отримуватиме «Ремдесивір»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент США Дональд Трамп виписується з військово-медичного центру Волтера Ріда, де він лікувався від коронавірусу 4 дні.

Журналісти опублікували відеозапис, як за ним прилітає вертоліт. Як повідомляє «Голос Америки», медики, які лікували Трампа, заявили, що він отримуватиме антивірусний препарат «Ремдесивір».

Сам Трамп раніше написав у Twitter, що залишає госпіталь о 18:30 за місцевим часом (6 жовтня о 01:30 за Києвом) і почувається краще, ніж 20 років тому. Він закликав не боятися коронавірусу і в наступному пості заявив, що пережив не тільки всі «капості демократів, але й китайський вірус».

Лікуючий лікар президента США Шон Конлі на брифінгу заявив, що Трамп не примушував медиків виписати його з лікарні. Його стан стабільний, він буде «оточений медичним обслуговуванням світового класу цілодобово».

Конлі не відповів на запитання журналістів, з якого моменту Трампа можна було вважати хворим.

  • Уранці 2 жовтня президент США Дональд Трамп повідомив, що отримав позитивний результат тесту на коронавірус. Також захворіли перша леді Меланія і радниця президента Гоуп Гікс. У Білому домі запевнили, що Трамп має легкі симптоми хвороби. Він самоізолювався у президентській резиденції. Увечері того ж дня Трамп заявив, що загалом почувається добре, але є певна слабкість, тому його доправили до військового госпіталю.
  • Напередодні Трамп, будучи хворим на коронавірус, покинув військово-медичний центр Волтера Ріда, щоб проїхати кортежем перед мітингом своїх прихильників. Тепер кілька агентів його секретної охорони поскаржилися на зневажливе ставлення до них.