Агентство ЄС перевіряє інформацію про побічні ефекти «Ремдесивіру», яким лікують хворих на COVID-19

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Агентство ЄС перевіряє інформацію про побічні ефекти «Ремдесивіру», яким лікують хворих на COVID-19

Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) перевіряє інформацію про побічні ефекти, викликані вживанням препарату «Ремдесивір», який зараз використовують для лікування коронавірусної хвороби.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Зазначають, що дехто з пацієнтів із COVID-19, які приймали «Ремдесивір», згодом мали проблеми з нирками. Зараз експерти EMA перевіряють, чи були ці захворювання наслідком зараження коронавірусом або вживання препарату.

«Ремдесивір» розроблений американською компанією Gilead для лікування лихоманки Ебола. Оцінки ефективності препарату базовані головним чином на дослідженні, проведеному Інститутом алергії та інфекційних захворювань США (NIAID). У ньому йдеться, що «Ремдесивір» може значно прискорити лікування хворих на COVID-19, утім, імовірно, не зможе знизити смертність.

Наразі відомо, що президента Дональда Трампа, в якого виявили COVID-19, лікують із застосуванням «Ремдесивіру».

  • Міністр охорони здоровʼя Максим Степанов заявив на брифінгу, що відомство ініціює централізовану закупівлю противірусного препарату «Ремдесивір» для лікування хворих на коронавірус.
  • Перед цим Європейська комісія надала дозвіл на використання препарату «Ремдесивір». До цього стало відомо, що США скупили пів мільйона курсів, або 90% запасів єдиного у світі виробника цього медикаменту.