Із коронавірусом їздив на мітинг. Агенти охорони Трампа скаржаться, що їхнім здоровʼям нехтують

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Напередодні президент США Дональд Трамп, будучи хворим на коронавірус, залишив військово-медичний центр Волтера Ріда, де він лікується, щоб проїхати кортежем перед мітингом своїх прихильників. Тепер кілька агентів його секретної охорони поскаржилися на зневажливе ставлення до них.

Про це пише CNN.

Двох охоронців, які перебували з Трампом в автомобілі, відправили на карантин. Лікарі кажуть, що ризик заразитися для агентів був дуже великий.

«Я не хотів бути поруч із ним. Я розчарований, як з нами поводяться, коли справа стосується рішень, повʼязаних із цією хворобою. Ми не одноразові», — сказав один з агентів. Кілька агентів теж висловилися з несхваленням дій Трампа, однак вони за службовим обовʼязком не можуть відмовитися від охорони.

«Цього ніколи не повинно було трапитися», — сказав один з чинних агентів секретної служби.

У службі є і ті, хто не бачить в рішенні Трампа нічого поганого. «Було б смішно говорити, що президент намагається вбити свою команду», — сказав ще один агент.

Сам Трамп вже повідомив у Twitter, що незабаром, 5 жовтня, виписується з госпіталю.

  • Уранці 2 жовтня президент США Дональд Трамп повідомив, що отримав позитивний результат тесту на коронавірус. Також захворіли перша леді Меланія і радниця президента Гоуп Гікс. У Білому домі запевнили, що Трамп має легкі симптоми хвороби. Він самоізолювався у президентській резиденції. Увечері того ж дня Трамп заявив, що загалом почувається добре, але є певна слабкість, тому його доправили до військового госпіталю.