Журнал Time оголосив щорічну сотню найвпливовіших людей світу. Цього року у рейтингу рекордна кількість лікарів та вчених

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Американський журнал Time оприлюднив свій щорічний список 100 найвпливовіших людей світу. Цього разу туди увійшла рекордна кількість вчених та лікарів.

Про це повідомляє сам журнал.

«Ми займаємося списком найвпливовіших людей у світі майже 20 років. Але такого року ще не було. Рік багатьох криз, в усьому світі, в один і той самий час», — зазначають у редакції.

Список традиційно поділений на п’ять категорій «Лідери», «Титани», «Новатори», «Діячі мистецтва» і «Кумири».

Цього року до сотні потрапили багато лікарів та науковців, зокрема, німецька інфекціоністка Камілла Роте, яка допомогла задокументувати, що коронавірус може передаватися між людьми без симптомів; китайський дослідник Чжан Юнчжен, який менш ніж за 40 годин виокремив геномну послідовність SARS-CoV-2 і першим поділився нею публічно; нью-йоркська медсестра Емі О’Салліван, яка лікувала першого пацієнта, який помер від COVID-19 у штаті, сама заразилася вірусом і через кілька тижнів повернулася на роботу; і, звичайно, голова Національного інституту алергічних та інфекційних захворювань США Ентоні Фаучі, який став головним борцем із коронавірусом у Штатах.

Цього року у списку опинилися і найбільше жінок за весь час — 45. До списку «Новаторів» увійшли астронавтки Крістіна Кох та Джессіка Мейр, а також один із лідерів гонконзьких протестів Натан Лоу.

У списку «Діячів мистецтва» опинилися співаки The Weeknd та Selena Gomez, у «Лідерах» — президент США Дональд Трамп, його опонент на виборах Джо Байден, китайський лідер Сі Цзіньпін, канцлер Німеччини Ангела Меркель, голова ВОЗ Тедрос Гебреєсус та інші.

У списку «Титанів» знайшли собі місце очільниця МВФ Кристаліна Георгієва та гонщик «Формули-1» Льюїс Хемілтон, а в списку «Кумирів» — засновники руху Black Lives Matter Алісія Гарза, Патрісс Каллорс та Опал Тометі.

  • 17 квітня 2019 року американський журнал Time опублікував список 100 найвпливовіших людей того року. Туди потрапили співачки Тейлор Свіфт і Леді Гага, дружина експрезидента США Мішель Обама, філіппінська журналістка-розслідувачка Марія Ресса, гольфіст Тайгер Вудс, премʼєр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн.