Американські журналісти відмовляються літати з Трампом на його заходи. Вони бояться захворіти — а в Білому домі ігнорують правила безпеки

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Американські журналісти відмовляються літати з Трампом на його заходи. Вони бояться захворіти — а в Білому домі ігнорують правила безпеки

Alex Wong / Getty Images

Журналісти низки провідних американських ЗМІ відмовляються працювати у президентському пулі та літати з Дональдом Трампом, щоб висвітлювати його роботу, через нехтування епідеміологічними правилами.

Про це пише The New York Times.

Про таке рішення вже повідомили такі видання, як The New York Times, The Wall Street Journal та The Washington Post. Журналісти скаржаться, що не мають гарантій безпеки для свого здоров’я. Довіри не вселяє і сам Трамп, який щойно заявив про одужання від коронавірусу — і одразу ж летів до Флориди без маски.

За останні два тижні щонайменше три кореспонденти із президентського пулу заразилися коронавірусом. Журналісти зазначають, що на борту № 1 провідники та агенти безпеки теж не носять масок, а помічники Трампа, які або заразилися, або були контактними особами, виходять із карантину раніше, ніж це має бути за протоколом.

Асоціація кореспондентів Білого дому наразі активно намагається знайти журналістів, які погодяться літати з президентом для висвітлення його діяльності. За словами досвідчених кореспондентів, подібні речі із традиційним президентським пулом — щоб журналісти відмовлялися працювати у ньому — відбуваються вперше, до того ж, усього за три тижні до виборів.

  • Уранці 2 жовтня президент США Дональд Трамп повідомив, що отримав позитивний результат тесту на коронавірус. Також захворіли перша леді Меланія і радниця президента Гоуп Гікс. У Білому домі запевнили, що Трамп має легкі симптоми хвороби. Він самоізолювався у президентській резиденції. Увечері того ж дня Трамп заявив, що загалом почувається добре, але є певна слабкість, тому його доправили до військового госпіталю.
  • Напередодні Трамп, будучи хворим на коронавірус, залишив військово-медичний центр Волтера Ріда, щоб проїхати кортежем перед мітингом своїх прихильників. Тепер кілька агентів його секретної охорони поскаржилися на зневажливе ставлення до них.
  • Трамп повернувся в Білий дім 6 жовтня. Йому прописали препарат «Ремдесивір». 7 жовтня у Трампа виявили антитіла.