Трампу для боротьби з коронавірусом вкололи «коктейль з антитіл». Його госпіталізували

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Трампу для боротьби з коронавірусом вкололи «коктейль з антитіл». Його госпіталізували

Chip Somodevilla/Getty Images

Для боротьби з коронавірусом президенту США Дональду Трампу вкололи спеціальний «коктейль із антитіл».

Про це повідомив особистий лікар президента та його родини. Його заяву оприлюднила речниця Білого дому Кейлі МакЕнані.

«Після підтвердження діагнозу президента за допомогою ПЛР-тесту для профілактики він отримав одноразову 8-грамову дозу коктейлю поліклональних антитіл від компанії Regeneron. Ін’єкція минула без пригод. На додаток до поліклональних антитіл президент вживає цинк, вітамін D, фамотидин, мелатонін та щодня аспірин », — зазначив лікар.

За його словами, наразі Трамп перебуває в гарному настрої, але почувається дуже втомленим. Водночас його дружина Меланія має кашель та легкий головний біль, але теж загалом добре почувається. Усі інші члени родини Трампа отримали негативний результат тесту на коронавірус.

Згодом стало відомо, що за порадою лікарів Трампа шпиталізували до військового госпіталю. У Білому домі зазначили, що президент проведе там «кілька днів».

  • Уранці 2 жовтня президент США Дональд Трамп повідомив, що він отримав позитивний результат тесту на коронавірус. Також захворіла перша леді Меланія та радниця президента Гоуп Гікс. У Білому домі запевнили, що Трамп має легкі симптоми хвороби. Він самоізолювався у президентській резиденції.
  • Протягом усього часу пандемії коронавірусу в США президент Дональд Трамп говорив, що загрози немає, маски носити не обов’язково, і взагалі ця хвороба не страшніша за легкий грип. Після того як кількість випадків коронавірусу в країні перевалила за 6 мільйонів, президент зізнався, що весь час усвідомлював небезпеку, але просто «не хотів сіяти паніку».