Twitter позначив пост Трампа про коронавірус таким, що «вводить в оману». Він писав про свій імунітет

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Адміністрація Twitter визнала, що твіт президента США Дональда Трампа про те, що у нього виробився імунітет до коронавірусу і він більше не заразний, таким, який вводить в оману.

Твіт позначено як порушення правила соцмережі про заборону на поширення оманливої інформації про COVID-19. Адміністрація не заблокувала пост Трампа «в інтересах громадськості».

«Отримав вчора повний звіт від лікарів Білого дому. Це означає, що я не можу знову їм заразитися (імунітет), і не можу його передати», — написав президент США.

  • Уранці 2 жовтня президент США Дональд Трамп повідомив, що отримав позитивний результат тесту на коронавірус. Також захворіли перша леді Меланія і радниця президента Гоуп Гікс. У Білому домі запевнили, що Трамп має легкі симптоми хвороби. Він самоізолювався у президентській резиденції. Увечері того ж дня Трамп заявив, що загалом почувається добре, але є певна слабкість, тому його доправили до військового госпіталю.
  • Напередодні Трамп, будучи хворим на коронавірус, залишив військово-медичний центр Волтера Ріда, щоб проїхати кортежем перед мітингом своїх прихильників. Тепер кілька агентів його секретної охорони поскаржилися на зневажливе ставлення до них.
  • Трамп повернувся в Білий дім 6 жовтня. Йому прописали препарат «Ремдесивір». 7 жовтня у Трампа виявили антитіла.
  • Штаб Трампа пропонує провести другі дебати 22 жовтня, на тиждень зсунути дату третіх дебатів — з 22 на 29 жовтня.
  • 8 жовтня комісія з дебатів повідомила, що друга зустріч між Трампом і кандидатом від Демократичної партії Джо Байденом відбудеться 15 жовтня онлайн. Президент відмовляється брати участь у таких дебатах.
  • 9 жовтня лікар Трампа запевнив, що американський лідер завершив курс лікування від коронавірусу й може проводити публічні зустрічі та брати участь у дебатах. 11 жовтня Трамп заявив, що видужав від коронавірусу.