«Розбійники» на світовій арені та расизм. Трамп і Байден провели фінальні дебати перед виборами

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Розбійники» на світовій арені та расизм. Трамп і Байден провели фінальні дебати перед виборами

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

У США відбулися другі й останні дебати між кандидатами у президенти США — чинним главою держави Дональдом Трампом і колишнім віцепрезидентом Джо Байденом.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Дебати відбувалися в більш доброзичливій манері, ніж їхня перша розмова, не в останню чергу завдяки тому, що відключені мікрофони не дозволяли їм перебивати один одного.

Під час розмови Байден порівняв спроби Трампа налагодити відносини з лідером КНДР Кім Чен Ином зі спробою умиротворення Гітлера. «Він прагне порозумітися з розбійниками — із Росією, Китаєм, КНДР, і водночас свариться з нашими союзниками», — сказав Байден.

Коментуючи висловлювання глави Нацрозвідки про можливе втручання у вибори Росії а Ірану, Трамп підкреслив, що ці країни бажають йому програшу. «Тому, що ніхто не був жорсткішим щодо Росії, ніж я», — заявив Трамп. Байден, зі свого боку, пригрозив будь-якій країні, яка втрутиться у вибори, що їй доведеться «заплатити за це».

Значна частина дебатів була присвячена расизму у США. Байден визнав існування у країні «структурного расизму» і звинуватив Трампа в «підливанні масла в расистський вогонь». Трамп визнав, що спочатку негативно ставився до руху Black Lives Matter, оскільки чув, що вони називають поліцейських свинями. «У цьому приміщенні немає меншого расиста, ніж я», — заявив Трамп.

Президент США атакував Байдена, звинувачуючи його сина Хантера в нечистоплотних фінансових операціях в Україні, плодами яких нібито скористався й батько. «Я ніколи не взяв жодного пенні із закордонних джерел», — парирував Байден. За його словами, він опублікував свої податкові декларації за всі 22 роки, тоді як Трамп не опублікував жодної. Вибори президента США відбудуться 3 листопада.

  • 30 вересня у США відбувся перший раунд дебатів між кандидатами у президенти — чинним главою держави Дональдом Трампом і його опонентом Джо Байденом. Дебати проходили в атмосфері гострих суперечок, порушення регламенту, брехні та перебільшень.
  • Президенту США Дональду Трампу радили на фінальних дебатах зі своїм опонентом Джо Байденом менше його перебивати і більше жартувати.