Трамп більше не впевнений у своїй перемозі і вважає, що «час покаже», хто буде новим президентом

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Трамп більше не впевнений у своїй перемозі і вважає, що «час покаже», хто буде новим президентом

Tom Brenner / Getty Images

Чинний президент США Дональд Трамп зробив крок у напрямку визнання своєї поразки на виборах. Про це він заявив у виступі в Білому домі щодо можливого локдауну, про який говорять у команді обраного Джо Байдена.

Про це повідомляє CNN.

Це був перший виступ Трампа з приводу виборів, під час якого він не робив заяв щодо своєї перемоги, ба більше — припустив, що з 20 січня в США може бути інша адміністрація.

«Ця адміністрація не запровадить локдауну. Сподіваюся, що б там не сталося в майбутньому — хто знає, яка це буде адміністрація? Я думаю, час покаже — але я можу сказати, що ця адміністрація не запровадить локдауну», — сказав президент під час пресконференції.

Доктор Майкл Остергольм із команди Байдена пропонує взяти за приклад заходи з контролю над пандемією у Новій Зеландії та Австралії, які запроваджували суворий локдаун. За його словами, новий уряд буде готовий компенсувати всі втрачені доходи населення США. Трамп від початку пандемії виступав проти локдауну і не забув виступити проти ініціативи обраного президента в останній заяві.

При цьому команда президента продовжує оскаржувати результати, тоді як у Республіканській партії точаться дискусії про те, чи варто й надалі визнавати Трампа переможцем.

Наразі четверо сенаторів-республіканців уже роблять кроки в бік визнання Байдена обраним президентом — вони заявили про необхідність надавати йому доступ до секретних звітів спецслужб, що зазвичай роблять для підготовки нового глави держави перед вступом на посаду. Трамп відмовився це робити.

Губернатор Огайо від Республіканської партії в цей час прямо визнав Байдена переможцем.

Тепер і Трамп починає робити заяви, у яких припускає можливість нової адміністрації з наступного року. Наразі він не пішов далі у визнанні свого програшу.