У США три штати відхилили позови Трампа щодо «порушень» під час голосування

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У США три штати відхилили позови Трампа щодо «порушень» під час голосування

Alex Wong / Getty Images

У США суди трьох штатів відхилили позови кандидата у президенти від Республіканської партії Дональда Трампа, який повідомляв про проблеми з голосуванням та бюлетенями.

Про це повідомляє The Washington Post.

У Пенсильванії суд відхилив шість окремих позовів — команда Трампа намагалась заблокувати підрахунок майже 9 тисяч поштових бюлетенів з округів Філадельфія і Монтгомері. Трамп заявляв, що у 600 бюлетенях з Монтгомері виборці не вказали «необхідну» зворотну адресу. Суддя заперечив, що це порушення, адже в інструкції вона й не вимагалася.

З приводу пʼяти інших позовів щодо округу Філадельфія суддя заявив, що кампанія не стверджувала, що були випадки шахрайства, що є докази цього шахрайства чи що бюлетені заповнювали не ті виборці, на чиє ім’я їх видали.

У Мічигані суддя штату відхилив прохання двох республіканських спостерігачів за виборами скасувати результати підрахунку голосів в Детройті. Він не побачив переконливих доказів фальсифікації результатів — «аргументи не заслуговують на довіру».

Окрім того, в Аризоні суддя відхилив позови кампанії Трампа, Республіканського національного комітету і Республіканської партії штату після того, як адвокати визнали в суді, що позов не вплине на результат президентських виборів.

Зазначимо, що команда Трампа продовжує домагатися перегляду голосів у штатах, де його опонент переміг із невеликим відривом, оскільки впевнена в масових фальсифікаціях. Проте декілька юридичних фірм, як-от Snell & Wilmer та Porter Wright Morris & Arthur, передумали супроводжувати позови кампанії Трампа.

  • За даними підрахунку голосів The New York Times та The Washington Post, кандидат від Демократичної партії США Джо Байден набрав 290 голосів виборщиків із 270 необхідних. У його конкурента — чинного глави Білого дому Дональда Трампа — залишається 217 голосів. Байдена з перемогою вже привітав президент України Володимир Зеленський. Інавгурація новообраного президента відбудеться 20 січня 2021 року.