Перемогу Байдена визнали четверо республіканських сенаторів і один губернатор, а Трамп в оскарженні виборів залишився без юристів

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Перемогу Байдена визнали четверо республіканських сенаторів і один губернатор, а Трамп в оскарженні виборів залишився без юристів

Woodrow Village / Flickr

Юридична компанія, що захищала інтереси кампанії Дональда Трампа в позові проти поштового голосування у штаті Пенсильванія, зненацька вийшла зі справи. Це пов’язано з невдоволенням юристів, які своєю роботою підривають виборчий процес. Тим часом у лавах зазвичай одностайної Республіканської партії з’явилися перші ознаки розбрату щодо подальшої підтримки Трампа.

Про це повідомляє The Washington Post.

Фірма Porter Wright Morris & Arthur оголосила про свій вихід зі справи проти врахування бюлетенів, надісланих поштою, після появи публікації у ЗМІ про внутрішні негаразди через роботу на Трампа. Частина співробітників були занепокоєні тим, що їхню фірму використовують для шкоди демократії, а один з юристів на знак протесту навіть звільнився.

«Позивачі та Porter Wright досягли взаємної домовленості про те, що для позивачів буде краще, якщо Porter Wright вийде зі справи», — заявили представники фірми в суді.

Фірма отримала від кампанії Трампа щонайменше $700 тисяч для захисту її інтересів у суді. У понеділок юристи подали позов від імені чинного президента про те, що в голосуванні у Пенсильванії були «порушення», завдяки яким Джо Байден отримав 50 тисяч додаткових голосів.

Уже в п’ятницю фірма оголосила про вихід зі справи. Наразі не зрозуміло, чи будуть вони працювати з іншими позовами проти результатів виборів у штаті.

Через тиждень після виборів низка провідних республіканців продемонстрували готовність визнати перемогу Байдена.

Як повідомляє The Washington Post, деякі республіканці підтримали вимогу Байдена надати йому доступ до секретних звітів спецслужб, що зазвичай надаються обраним президентам, щоб підготувати їх до вступу на посаду. Трамп відмовився ділитися зі своїм суперником такою інформацією.

Губернатор Огайо прямо визнав Байдена обраним президентом, а сенатори зі штатів Південна Дакота, Айова та Південна Кароліна закликали надати демократу доступ до секретних звітів. Вони зробили свої заяви одразу після того, як республіканський сенатор з Оклахоми пообіцяв втрутитися в ситуацію, якщо адміністрація Трампа не почне співпрацювати з командою Байдена.

Прикметно, що один із сенаторів, який фактично визнав перемогу Байдена, — це Чак Греслі, який обіймає свою посаду вже сім термінів підряд, представляючи штат Айова з 1981 року.