Організатори виборів в США спростували слова Трампа про шахрайство під час підрахунку голосів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Організатори виборів в США спростували слова Трампа про шахрайство під час підрахунку голосів

Jackie Ramirez / Pixabay

Організатори виборів президента США відкинули звинувачення Дональда Трампа в шахрайстві під час підрахунку голосів на виборах.

Про це повідомляє BBC.

«Немає жодних доказів того, що якась система голосування видалила або втратила голоси, змінила їхню кількість, або в будь-який спосіб була скомпрометована», — йдеться в заяві Координаційного комітету уряду США з інфраструктури виборів.

До цього комітету входять високопоставлені чиновники Міністерства внутрішньої безпеки та Комісії зі сприяння виборам США, а також офіційні спостерігачі за виборами і представники виробників обладнання, яке рахує голоси.

«Вибори 3 листопада були найбезпечнішими в історії Америки. Просто зараз по всій країні співробітники виборчих комісій перевіряють ще раз весь виборчий процес, перш ніж підбити підсумки», — заявили в комітеті.

Заяву розмістили на вебсайті Агентства з кібербезпеки і безпеки інфраструктури (CISA), яке є частиною Міністерства внутрішньої безпеки.

Про що йдеться?

Раніше в Twitter Трамп написав, що програмне забезпечення для голосування, що використовується в 28 штатах, видалило мільйони голосів, відданих на його підтримку. При цьому президент США не надав жодних доказів цього твердження.

Пізніше представники Трампа подали позов, повʼязаний з неправильним підрахунком голосів в одному з округів Мічигану. Неофіційні результати спочатку були на користь Байдена, але пізніше були скориговані на користь президента Трампа. Члени виборчої комісії визнали те, що трапилося, заявивши, що причиною цього є людська помилка, а не збій програмного забезпечення.