«100% брехня». Навальний спростував заяву Путіна, ніби йому був потрібен дозвіл президента на виїзд за кордон

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
«100% брехня». Навальний спростував заяву Путіна, ніби йому був потрібен дозвіл президента на виїзд за кордон

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Олексій Навальний назвав брехнею заяву президента Росії Володимира Путіна про те, що він дозволив опозиціонеру виїхати на лікування за кордон, попри підписку про невиїзд. Як повідомив російський політик в Instagram, жодних обмежень для виїзду з країни в нього не було.

«Путін бреше так багато, що не пам’ятає, про що брехав два місяці тому», — прокоментував Навальний слова президента.

За словами Навального, ідеться про сфабриковану справу з «образою ветерана», за якою в нього намагалися взяти підписку про невиїзд, хоча стаття не передбачає таких обмежень. Після відмови давати підписку політик вільно пересувався країною, тож заява Путіна — «100% брехня».

Опозиціонер додав, що його утримували в лікарні після отруєння та заявляли про «нетранспортабельність» для того, щоб дочекатися розпаду «Новачка» в організмі.

«Саме Путін — замовник цього замаху. Він заборонив мене вивозити, щоб приховати сліди хімічної зброї. Від нього, а не від лікарів виникла «нетранспортабельність», — підкреслив Навальний.

У Кремлі пояснили, чому раніше заявляли про непричетність Путіна до рішення про дозвіл Навальному виїжджати за кордон, а потім він сам заявив протилежне. Речник президента Дмитро Пєсков заявив, що все не так просто, повідомляє Meduza.

За його словами, Путін сказав, що спілкувався з Генпрокуратурою, щоб Навальному дали дозвіл на виїзд, попри обмеження через кримінальну справу, бо це компетенція президента.

«Дозвіл на відправку хворого, дозвіл на його перевезення тощо — це все не мало жодного стосунку до президента. Це була цілком і повністю прерогатива лікарів», — пояснив Пєсков.