Кількість випадків коронавірусу в світі перевалила за 40 мільйонів

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Кількість випадків коронавірусу в світі перевалила за 40 мільйонів

geralt / Pixabay

У світі зареєстровано більш ніж 40 мільйонів випадків коронавірусу, який забрав життя щонайменше одного мільйона людей. Дієвих ліків від інфекції досі немає.

Про це свідчать дані американського Університету Джона Гопкінса.

За час пандемії в усьому світі одужали більш ніж 25,5 млн людей. Епіцентрами поширення вірусу продовжують бути Близький та Далекий Схід, Південна Азія, Європа, Північна та Південна Америка. Легша ситуація у північній частині північноамериканського континенту, на півночі Азії, в Австралії та в Африці.

П’ятірку країн-лідерів за поширенням коронавірусу досі очолюють США з більш ніж 8,1 млн випадків та понад 219 тис. померлих.

На другому місці Індія з 7,5 млн випадків та 114 тис. померлих. За нею йде Бразилія, де зафіксовано 5,2 млн випадків інфікування та 153 тис. смертей.

На четвертому місці Росія, де нарахували 1,4 млн випадків зараження та всього 24 тис. померлих — експерти досі сумніваються в коректності підрахунків і припускають, що статистику свідомо занижують. Зокрема виявили, що надлишкова смертність, зареєстрована державною статистикою з травня до липня, більш ніж утричі перевищила офіційні дані про смертність від коронавірусу.

П’ятою йде Аргентина. Наразі в цій країні 989 млн випадків захворювання, більш ніж 26 тис. людей померли.

За даними Університету, найлегша ситуація на британських Соломонових островах — досі три випадки та жодної смерті.