Комітет Ради підтримав створення ТСК щодо «вагнерівців». Тепер постанову винесуть на розгляд парламенту

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Комітет Верховної Ради з питань регламенту підтримав проєкт постанови про створення тимчасової слідчої комісії з розслідування можливого «зриву» спецоперації із затримання найманців «ПВК Вагнера». Про це повідомив нардеп із фракції «Голос», секретар Комітету Ради з питань нацбезпеки Роман Костенко у Facebook.

Він наголосив, що тепер постанову мають винести на розгляд парламенту.

«Щойно регламентний комітет підтримав наш проєкт постанови про створення тимчасової слідчої комісії щодо «вагнерівців». Тепер постанову винесуть на розгляд Верховної Ради. […] Парламент має зʼясувати, чи була державна зрада в Офісі президента. І тимчасова слідча комісія — ефективний спосіб це зробити», — зазначив Костенко.

Нагадаємо, наприкінці вересня Комітет Ради з питань національної безпеки рекомендував винести на розгляд парламенту проєкт постанови про створення ТСК щодо «вагнерівців», але перед тим — направити рішення до регламентного Комітету, який визначений головним з підготовки і попереднього розгляду проєкту постанови.

29 вересня Верховна Рада розглянула електронну петицію на сайті парламенту про створення ТСК, але рішення щодо неї так і не ухвалила. Під час обговорення більшість депутатів «Слуги народу» покинули залу.