Рада так і не ухвалила рішення про створення ТСК щодо «вагнерівців». Під час обговорення більшість зі «Слуги народу» покинула залу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

На засіданні Верховної Ради розглянули петицію про створення тимчасової слідчої комісії для розслідування можливого «зриву» спецоперації із затримання найманців «ПВК Вагнера», але рішення по ній не ухвалювали.

Під час розгляду петиції більшість депутатів «Слуги народу» покинула залу засідань. Після обговорень перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук закрив засідання.

Електронна петиція щодо «вагнерівців» на сайті парламенту набрала необхідну кількість голосів — понад 25 тисяч. Відповідно до регламенту Ради, петиції розглядаються за повною процедурою.

Комітет з питань нацбезпеки рекомендував Раді винести на розгляд парламенту проєкт постанови про створення ТСК та перед тим направити рішення до Комітету з питань регламенту, який визначений головним з підготовки і попереднього розгляду проєкту постанови.

Після розгляду петиції в Раді планувалося, що депутати можуть розглянути постанову про створення ТСК, яка вже зареєстрована в парламенті.