Німеччина закликала лідерів Азербайджану і Вірменії до негайного перемир’я та переговорів

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Німеччина закликала лідерів Азербайджану і Вірменії до негайного перемир’я та переговорів

Sean Gallup / Getty Images

Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала лідерів Азербайджану та Вірменії до негайного перемир’я в Нагірному Карабаху. Про це повідомляє речник голови німецького уряду Штеффен Зіберт.

Із 27 вересня у спірному регіоні Нагірний Карабах в Азербайджані, на який Вірменія претендує через значну кількість етнічних вірмен серед тамтешнього населення, поновилися бої. Обидві сторони звинувачують одна одну в провокаціях.

«Канцлер Меркель зателефонувала президенту Азербайджану Алієву та прем’єр-міністру Вірменії Пашиняну й закликала їх до перемир’я і повернення за стіл переговорів», — йдеться в повідомленні.

Розмова з прем’єром Пашиняном відбулась вчора. Як зазначає уряд Вірменії, лідер країни закликав Меркель «докласти всіх зусиль, щоб приборкати дестабілізуючу позицію Туреччини», яка перекидує із Сирії своїх військових до Карабаху для допомоги Азербайджану.

Президенту Азербайджану Алієву Меркель зателефонувала сьогодні. Обом лідерам німецький канцлер пропонує довіритися місії ОБСЄ та переговорній групі в Мінську.