В Азербайджані заблокували майже всі соцмережі. Це пояснюють «протидією вірменським провокаціям»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Videvo

Влада Азербайджану заблокувала майже всі соціальні мережі та месенджери на свої території.

Про це повідомляє організація NetBlocks, яка стежить за доступом до інтернету у країнах світу.

Згідно з їхніми даними, на території країни обмежили доступ до Facebook, WhatsApp, YouTube, Instagram, TikTok, LinkedIn, Twitter, Zoom, Messenger та навіть Skype. Сталося це 27 вересня під час початку активних бойових дій у Нагірному Карабаху.

Як пояснили в Міністерстві транспорту, комунікацій та технологій Азербайджану, причиною блокування стала протидія «масштабним провокаціям з боку Вірменії».

Водночас, російські організації повідомляють, що отримати доступ до цих соцмереж в Азербайджані можна за допомогою VPN, але в країні ним мало хто користується. До того ж, російська соцмережа «ВКонтакте» продовжує працювати.

  • Уранці 27 вересня місто Степанакерт, а також інші населені пункти Нагірного Карабаху обстріляли з «Градів». Сторони конфлікту в Нагірному Карабаху — Азербайджан і Вірменія — звинуватили одна одну в черговій ескалації.
  • Міністерство оборони Азербайджану заявило, що Вірменія обстріляла села та позиції азербайджанської армії у прифронтовій зоні. Премʼєр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що це азербайджанські військові ініціювали наступ на Нагірний Карабах.
  • Вірменія оголосила про воєнний стан і початок загальної мобілізації чоловіків у віці до 55 років. Наступного дня Азербайджан теж оголосив часткову мобілізацію.
  • Парламент Азербайджану ухвалив постанову про воєнний стан у деяких містах країни через ескалацію конфлікту в Нагірному Карабаху.