Вірменія звинуватила Туреччину в перекиданні військових у Нагірний Карабах. Ердоган відповів заявою про «окупацію» регіону

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Посол Вірменії в Росії Вардан Тоганян заявив, що Туреччина перекидає у Нагірний Карабах військових із Сирії. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у відповідь заявив про «окупацію» регіону Вірменією.

«Військова розвідка неодноразово заявляла, що чартерними рейсами [військові] потрапляють у деякі аеропорти на території [межуючого з Туреччиною міста] Нахічевані в Азербайджані. Близько 4 тисяч бойовиків перекидається з окупованих Туреччиною територій Північної Сирії», — заявив Тоганян в ефірі «Эха Москвы», його цитати наводить Meduza.

У Міністерстві закордонних справ Вірменії вважають, що турецькі військові беруть участь у боях у Нагірному Карабаху на боці Азербайджану.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, якого цитує Hurriyet, наголосив, що Вірменія «повинна піти з окупованих територій» Азербайджану.

Водночас начальник пресслужби Міністерства оборони Азербайджану Вагіф Дяргахли заявив, що у них є інформація про те, що серед убитих вірменських військових є етнічні вірмени-найманці з Сирії та країн Близького Сходу. «Вони офіційно не зареєстровані у Вірменії, тому вірменська сторона вміло приховує реальну кількість своїх втрат у боях з Азербайджаном», — сказав Дяргахли, якого цитує Интерфакс.