Ватажки «Л/ДНР» синхронно попросили Путіна «допомогти у боротьбі з агресією» з боку ЗСУ. Україна скликає екстрене засідання Радбезу ООН

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Ватажки «Л/ДНР» Леонід Пасічник та Денис Пушилін синхронно звернулися до президента Росії Володимира Путіна з проханням допомогти у війни проти Збройних сил України. Вони називають це «воєнною агресією» з боку України.

Про це повідомив речник російського президента Дмитро Пєсков, пише РБК.

«На імʼя президента Росії Володимира Путіна надійшли листи-звернення від голови «Луганської народної республіки» Леоніда Пасічника та голови «Донецької народної республіки» Дениса Пушиліна. Глави згаданих «республік» від себе особисто і від їхніх народів ще раз висловлюють вдячність президентові Росії за визнання їхніх «держав», — повідомив він.

За його словами, Пушилін і Пасічник кажуть, що через «агресію з боку України» руйнується цивільна інфраструктура, школи, лікарні та дитячі садочки, а також гинуть мирні люди. Тому вони просять допомогти у «відбитті агресії українського режиму».

Звернення ватажків «Л/ДНР» датовані 22 лютого, але у Кремлі вирішили оприлюднити їх лише увечері 23 лютого.

Згодом на це звернення відреагував міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Він заявив, що Україна скликає негайне засідання Ради безпеки ООН.

«Україна ініціювала термінове засідання Ради Безпеки ООН в зв’язку зі зверненням російських окупаційних адміністрацій в Донецьку та Луганську до Росії із запитом про надання військової підтримки, що є подальшою ескалацією безпекової ситуації», — зазначив Кулеба.