Державне бюро розслідувань передало до суду справу нардепа Гео Лероса. Йому загрожує до трьох років позбавлення волі

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Державне бюро розслідувань передало до суду обвинувальний акт щодо народного депутата Гео Лероса. Йому загрожує до трьох років в’язниці.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР 10 січня.

Згідно з матеріалами справи, нардепа підозрюють у хуліганстві та невиконанні судового рішення.

Так, 4 листопада 2021 року Лерос під час виступу з парламентської трибуни «образливо висловився щодо вищих посадових осіб держави». Тоді у Раді був присутній президент Володимир Зеленський та глава його Офісу Андрій Єрмак. Лерос показав у їхній бік середній палець.

Окрім цього, 29 березня 2020 року Лерос на своїй сторінці у Facebook звинуватив голову Офісу президента Андрія Єрмака та його брата Дениса у нібито «торгівлі державними посадами». Денис Єрмак тоді назвав оприлюднені Леросом відео «нарізкою з вирваним контекстом» і подав на депутата до суду.

У серпні 2021 року Київський апеляційний суд визнав оприлюднену Леросом інформацію недостовірною та такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію, і зобов’язав нардепа спростувати її. Проте Лерос не виконав рішення суду.

Санкції статей, за якими обвинувачують Лероса, — ч. 1 ст. 296 та ч. 1 ст. 382 Кримінального кодексу України — передбачають покарання у вигляді штрафу від 500 до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі терміном до трьох років.