Нардеп Лерос показав з трибуни Ради середній палець. Фракція СН просить регламентний комітет розібратися

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Народний депутат Гео Лерос під час засідання Верховної Ради 4 листопада з трибуни показав середній палець, імовірно, президенту Володимиру Зеленському. Фракція «Слуга народу» просить регламентний комітет Ради дати оцінку і винести рішення щодо поведінки Лероса.

Про це заявила речниця фракції Юлія Палійчук і зазначила, що така поведінка є «неприпустимою» у сесійній залі парламенту.

Лерос із трибуни Ради під час обговорення кандидатури Олексія Резнікова на посаду міністра оборони (вже призначили) назвав Зеленського «головним зрадником країни» і заявив, що «не боїться казати правду». Глава Ради Руслан Стефанчук просив говорити його по темі, а потім вимкнув йому мікрофон. Після цього Лерос показав середній палець у бік, де сидів Єрмак.

Зазначимо, що конфлікт Лероса з президентом і главою його Офісу триває вже понад рік. У березні 2020 року Лерос заявив, що брат на той час ще помічника президента Андрія Єрмака Денис «барижить державними посадами», а Зеленського він звинуватив у «злитті зі старою системою» та порушенні передвиборчих обіцянок. 2 вересня 2020 року Лероса виключили із фракції «Слуга народу», зараз він позафракційний.