«Пусте місце в історії». Нардеп Лерос відповів Зеленському на слова про «нардепів-мікробів»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Пусте місце в історії». Нардеп Лерос відповів Зеленському на слова про «нардепів-мікробів»

УНІАН

Нардеп від «Слуги народу» Гео Лерос звинуватив президента Володимира Зеленського у «злитті зі старою системою» та порушенні передвиборчих обіцянок.

Про це він заявив з трибуни парламенту.

«Пане президенте, ви не стали воювати зі старою системою, ви просто з нею злилися. Саме ви своїми мікробами та бактеріями брехні заразили цілу країну, згаявши шанс великої держави, обмінявши його на конверти від олігарха. Ви здали країну в оренду цим олігархам, чим самі собі підписали вирок», — заявив Лерос.

Він додав, що Зеленський сам став «порожнім місцем в історії». «Вже зрозуміло, що не буде ніяких посадок. Скоро українці остаточно визначаться, що не хочуть зустрічати з вами наступну весну», — додав нардеп.

Лерос підкреслив, що «країна рухається у прірву», а сам Зеленський очолив «клани Януковича» у парламенті.

Згадав нардеп і «кварталівця» Івана Баканова, якого Зеленський призначив головою СБУ. Той, за словами Лероса, «узяв під контроль тіньову економіку, очолив незаконний обіг спирту та наркотиків, контрабанду, торгівлю з ОРДЛО, рекет та рейдерство бізнесу».

Нардеп назвав керівника Офісу президента Андрія Єрмака «головним корупціонером у державі», а також агентом російської розвідки. Лерос переконаний, що Єрмак погоджує з Зеленським свої дії.

Пізніше нардеп від фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко повідомив, що у залі парламенту почали збирати підписи за виключення Лероса з фракції «Слуги народу».

Що сталося?

Напередодні президент Володимир Зеленський на з’їзді партії «Слуга народу» назвав «мікробами» народних депутатів, які «забули для чого потрапили до Верховної Ради». І додав, що «їх ніколи не згадає історія».

  • У березні Лерос оприлюднив у Facebook відео, де брат глави Офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює питання призначення на різні державні посади. На відео з прихованої камери Денис Єрмак говорить про те, як просуваються «потрібні» законопроєкти у Верховній Раді, посади в Київській митниці та компанії «Укрзалізниця».
  • Увечері 28 серпня народний депутат від «Слуги народу» Гео Лерос заявив, що йому підпалили автомобіль. Поліція почала розслідування.