МЗС: Україна не планує наступальної військової операції на Донбасі, це Росія посилила дезінформацію

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Росія підвищила інтенсивність своєї дезінформації, тому він наголосив, що Україна не планує наступальної операції на Донбасі.

Про це він написав у Twitter у понеділок, 22 листопада.

«Росія підвищила інтенсивність дезінформації, включно з хибними звинуваченнями України у нібито підготовці до військового нападу на Донбасі. Офіційно: Україна не планує наступальної військової операції на Донбасі. Ми віддані пошуку політико-дипломатичного розв’язання конфлікту», — зазначив Кулеба і уточнив, що Україна продовжує працювати над тим, щоб оживити «нормандський формат», разом із Німеччиною та Францією як посередниками і закликав Росію долучитись.

Разом з тим українська дипломатія продовжує працювати над зміцненням обороноздатності держави, аби стримати Росію від подальшої агресії.

Перед цим речник Кремля Дмитро Пєсков заявляв про те, що «значно зросла кількість провокацій з боку Збройних сил України» і що «під прикриттям навчань НАТО у Чорному морі Київ домагається силового вирішення своїх проблем».

21 листопада журнал Military Times опублікував карту, як Росія планує вторгнутися в Україну. Вона дуже схожа на сценарій, який описує видання Bloomberg із посиланням на дані розвідки. Згідно із цим сценарієм, Росія планує широкомасштабний швидкий наступ одночасно на трьох напрямках — з окупованого Криму, з кордону Білорусі та через російський кордон на сході. Планують задіяти близько 100 батальйонних тактичних груп — загалом до 100 тисяч людей. Наступ підтримуватимуть бойовою авіацією. Половина цих сил вже на позиціях. У Кремлі коментують традиційно: це провокація.