Рада відправила міністра Степанова у відставку

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Рада відправила міністра Степанова у відставку

«Бабель»

Верховна Рада на позачерговому засіданні 18 травня відправила у відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

За відповідне рішення проголосували 292 нардепи, проти висловився один депутат, восьмеро утрималися.

Перед голосуванням глава МОЗ заявив, що не вважає себе винним у провалі кампанії з боротьби з коронавірусом в Україні.

«Провал вакцинації стався в усьому світі. Ми не виробляємо вакцини і не є пріоритетною країною для поставок. Ми розпочали переговори про постачання вакцини в липні-серпні минулого року. Через це українці зараз вже почали отримувати вакцини від провідних світових виробників», — зазначив Степанов.

До того ж глава МОЗ запевнив, що, попри кричуще навантаження на медичну систему, «кисневих ліжок і апаратів штучної вентиляції легень вистачало всім».

«Жодного прикладу, щоби хоч в одній лікарні закінчився кисень, зафіксовано не було. Апарати штучної вентиляції легень без кисню не функціонують, одразу зупиняються. Ми ніколи не чули про такі факти», — додав Степанов.

Також міністр розповів про ще «одну можливу причину його відставки» — нібито «надто активно вибивав зарплати для медиків і формував на цьому політичний імідж».

Зазначимо, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко назвала ситуацію з відставками міністрів «знищенням поганих бояр» і закликала президента Зеленського взяти відповідальність на себе за «знищення системи управління країною».

Після цього вона сказала, що її фракція не братиме участь у «цьому шоу», і її представники залишили зал засідань.