Глава фракції СН Арахамія: Главу МОЗ Степанова відправлять у відставку через провалену вакцинацію

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Глава фракції СН Арахамія: Главу МОЗ Степанова відправлять у відставку через провалену вакцинацію

Глава парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

Кузьмін Олександр / УНІАН

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія переконаний, що Верховна Рада підтримає відставку Максима Степанова з посади міністра охорони здоровʼя через низький темп вакцинації від коронавірусу.

Про це він заявив в етері «Свободи слова Савіка Шустера».

За словами Арахамії, президенту постійно доводилось втручатись у процес замовлення вакцин, контактувати з виробниками, які своєю чергою заявляли, що український МОЗ пізніше за інші країни звернувся до них, тому і такі затримки.

«Якщо вся країна працює над вакцинацією, а Міністерство трошки гальмує, треба змінювати керівництво», — зазначив голова парламентської фракції.

Найбільш імовірним кандидатом на посаду Степанова Арахамія називає Віктора Ляшка — головного санітарного лікаря: «Пан Ляшко займався карантинами і тестами — є результати, а вакцинацію забрав на себе Степанов і не впорався із цим питанням».

Щодо інших двох кадрових змін — заяв про відставку від міністра інфраструктури Владислава Криклія та міністра економічного розвитку Ігоря Петрашка, Арахамія зазначив, що вже є кандидати на їхні посади. Чинний глава податкової Олексій Любченко погодився очолити Мінекономіки, глава «Укравтодору» Олександр Кубраков — Міністерство інфраструктури.

  • 14 травня голова уряду Денис Шмигаль вніс до Ради подання про відставку Степанова з посади міністра охорони здоровʼя. Перед цим до парламенту внесли подання про звільнення за власним бажанням міністри Криклій і Петрашко.
  • Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив, що в Раді найближчим часом обговорюватимуть кадрові зміни в Кабінеті міністрів.