Уряд вніс до Ради подання про відставку міністра охорони здоровʼя Степанова

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Уряд вніс до Ради подання про відставку міністра охорони здоровʼя Степанова

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

До Верховної Ради надійшло подання від премʼєр-міністра України про відставку міністра охорони здоровʼя Максима Степанова.

Про це прессекретар голови Верховної Ради Ольга Туній повідомила у Facebook.

Сам же Степанов в етері телеканалу «Україна 24» заявив, що не писав заяву про відставку. Кандидатом на його посаду називають головного санлікаря Віктора Ляшка.

Степанова призначили міністром 30 березня 2020 року — на цій посаді він замінив Іллю Ємця.

З 2008 і до весни 2010 року він обіймав посаду першого заступника голови Одеської ОДА Миколи Сердюка. Після приходу до влади Віктора Януковича його з цієї посади звільнили. У грудні 2016 року Максим Степанов виграв конкурс на посаду голови Одеської обласної державної адміністрації після відставки Міхеіла Саакашвілі в листопаді того ж року. Область він очолив 12 січня 2017 року.

У різний час Степанова називали людиною Ігоря Коломойського, оскільки він є кумом давнього друга бізнесмена Ігоря Палиці. Сам Коломойський в інтервʼю «РБК-Україна» у травні 2019 року говорив, що на прохання Палиці справді допомагав вирішувати якісь проблеми Степанова, але новій владі, якби вона запитала в нього поради, він би чиновника не рекомендував.

  • Перед цим стало відомо, що міністр інфраструктури Владислав Криклій та міністр розвитку економіки Ігор Петрашко написали заяви про звільнення з уряду за власним бажанням. На місце Криклія можуть призначити голову «Укравтодору» Олександра Кубракова, замість Петрашка — голову податкової Олексія Любченка.
  • Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив, що в Раді найближчим часом обговорюватимуть кадрові зміни в Кабінеті міністрів. Він також підтвердив, що нардепи обговорять звільнення міністра охорони здоров’я Максима Степанова.