Міністри Криклій та Петрашко написали заяви про звільнення

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Міністри Криклій та Петрашко написали заяви про звільнення

Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Синиця Олександр / УНІАН

Міністр інфраструктури Владислав Криклій та міністр розвитку економіки Ігор Петрашко написали заяви про звільнення з уряду за власним бажанням.

Цю інформацію підтвердила прессекретар голови Верховної Ради Ольга Туній у Facebook.

На місце Криклія можуть призначити голову «Укравтодору» Олександра Кубракова, замість Петрашка — голову податкової Олексія Любченка.

Першими повідомлення про їх звільнення почали поширювати депутати парламентських фракцій: від «Слуги народу» — Юлія Гришина, від «Європейської солідарності» — Олексій Гончаренко та від «Голосу» Ярослав Железняк.

Разом з тим цю інформацію підтверджують і джерела видання «Українська правда» у парламенті. Аналогічна заява найближчим часом начебто може надійти від міністра охорони здоров’я Максима Степанова. Проте це питання все ще вирішується. Перед цим глава партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко заявив, що 17 травня партія обговорить питання відставки Степанова.

  • Криклій очолив міністерство ще під час каденції премʼєра Олексія Гончарука — з 29 серпня 2019 року, Петрашко на посаді із 17 березня 2020 року.
  • Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив, що в Раді найближчим часом обговорюватимуть кадрові зміни в Кабінеті міністрів. Він також підтвердив, що нардепи обговорять звільнення міністра охорони здоров’я Максима Степанова.