«Пішли кави поп’єм»: Навальний розповів, що отримав у в’язниці вже 20 рапортів за порушення дисципліни

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
«Пішли кави поп’єм»: Навальний розповів, що отримав у в’язниці вже 20 рапортів за порушення дисципліни

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Російський опозиціонер Олексій Навальний розповів, що отримав у в’язниці вже 6 доган за порушення дисципліни, також на нього склали вже 20 рапортів.

Про це він написав у своєму Facebook.

За його словами, у російських в’язницях є два типи покарань: догана і видворення до штрафного ізолятору. Після отримання двох доган можна потрапити до ШІЗО.

Навальний розповів, що вже отримав 4 догани за 2 тижні у СІЗО «Кольчугіно», 6 доган за 2 тижні у виправній колонії «Покров», також його визнали схильним до втечі.

«Є на розгляді штук 20 рапортів, зокрема такі: встав з ліжка на 10 хвилин раніше команди «підйом»; відмовився виходити на зарядку, сказавши начальнику загону: “Ходімо краще кави попʼємо”; відмовився дивитися відеолекцію, назвавши її ідіотською; на зустрічі з адвокатами був у футболці», — зазначив політик.

  • Суд виніс вирок Навальному 2 лютого 2021 року. У нього був умовний термін (три з половиною роки), але суд вирішив змінити його на реальний, оскільки Навальний не зʼявлявся до Федеральної служби виконання покарань відмічатися як умовно засуджений у справі «Ів Роше». Адвокати політика наголошували, що він не приходив, тому що лікувався в Берліні після отруєння бойовою отрутою «Новачок». 20 лютого суд визнав Навального винним у другій справі — про наклеп на ветерана.
  • 17 лютого Європейський суд з прав людини висунув вимогу до Росії звільнити Навального. Але Московський міськсуд відмовився брати до уваги рішення ЄСПЛ. У постанові йдеться, що ЄСПЛ «не має права давати російським судам будь-які категоричні вказівки».
  • Олексій Навальний у в’язниці заявив про розвиток хвороби та відсутність лікування. Він підозрює защемлення нерву, унаслідок якого втратив чутливість у нозі та не може нормально ходити, однак адміністрація колонії дає йому лише знеболювальне.