Адвокати Навального заявили про погіршення стану його здоров’я у в’язниці. Тюремники заперечують

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Адвокати Навального заявили про погіршення стану його здоров’я у в’язниці. Тюремники заперечують

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Адвокати російського опозиціонера Олексія Навального повідомили, що в нього у в’язниці погіршився стан здоров’я і він може бути у лікарні.

Про це у своєму Facebook написав очільник штабів Навального по всій Росії Леонід Волков.

Він передав повідомлення від його адвокатів, які розповіли, що їх не пускають на зустріч із Навальним. У в’язниці це пояснили «режимними заходами».

«Ми не розуміємо, де Олексій Навальний і чому його ховають від адвокатів. З кінця минулого тижня він відчуває сильні болі в спині; казав, що відбирає ногу, не може на ногу наступати, при цьому за весь час він отримав дві таблетки ібупрофену. За всіх відомих нам обставин різке погіршення його самопочуття не може не викликати сильного занепокоєння. Вважаємо, що він може зараз перебувати в тюремній лікарні, а адміністрація ВК-2 може намагатися приховувати цей факт», — зазначили адвокати.

На наступний день у Федеральній службі виконання покарань (ФСВП) Росії запевнили, що Навальному провели медичний огляд, і його стан здоров’я «стабільний, задовільний».

«24 березня в установах УФСВП по Володимирській області за заявою засуджених проводилися медичні обстеження, в тому числі обстежувався і засуджений О. А. Навальний. За результатами обстеження його стан здоровʼя оцінюється як стабільний, задовільний», — підкреслили там.

Але соратники опозиціонера не вірять у заяви тюремників і вважають, що Навальний перебуває в лікарні. 25 березня його адвокати знову намагаються потрапити на зустріч з політиком, але адміністрація колонії відмовляє їм без пояснення причини.