В Україні за два дні вакцинували 1 338 осіб, Ляшко повідомив про перші «несприятливі події» після імунізації

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
В Україні за два дні вакцинували 1 338 осіб, Ляшко повідомив про перші «несприятливі події» після імунізації

health.mil

За другу добу від початку вакцинації від коронавірусу в Україні (25 лютого) були щеплені 1 179 осіб. Тим часом головний санлікар Ляшко повідомив про перші «несприятливі події» після імунізації українців.

За даними Міністерства охорони здоров’я, найбільше щеплень за добу — по 90 — зроблено вже у Києві, Тернопільській та Черкаській областях, по 70 щеплень — у Миколаївській та Полтавській областях.

До того ж по 60 осіб вакцинували у Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Луганській та Одеській областях.

У Кіровоградській області зробили 56 щеплень, у Чернівецькій — 54, а у Запорізькій, Львівській та Чернігівській областях — по 50.

На Волині прищепили вже 39 громадян, на Київщині — 30. По 20 осіб вакцинували у Вінницькій, Івано-Франківській, Рівненській, Сумській, Харківській та Херсонській областях.

Найменше вакцинованих за добу на Закарпатті та Хмельниччині — по 10 осіб.

Загалом за два дні після початку кампанії першу дозу вакцини отримали 1 338 осіб. Найбільше — у Черкаській області, де вже щеплені 170 громадян.

Під час брифінгу 26 лютого заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив про 7 несприятливих подій, пов’язаних із кампанією імунізації в Україні.

«Станом на 25 лютого надійшли перші повідомлення про несприятливі події по імунізації. Вони всі несерйозні. Одне повідомлення в Чернігівській області та шість — у Черкаській області. Ці повідомлення надходять електронною системою до Державного експертного центру, кожен випадок аналізується», — заявив він.

Водночас Ляшко не уточнив, про що саме йдеться і які ознаки мають ці «несприятливі події», але закликав не панікувати через них, адже все передбачено в інструкції виробника.