В Україні зробили перше щеплення від коронавірусу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
В Україні зробили перше щеплення від коронавірусу

Matt Allworth / Flickr

В Україні зробили перше щеплення вакциною від коронавірусу.

Про це у Facebook повідомив голова Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Скічко.

«Знайомтеся, це Горенко Євген Васильович. Він першим в Україні отримав щеплення від ковіду. Це лікар-реаніматолог із м. Черкаси, який працює в ковідному відділенні Черкаської обласної лікарні», — повідомив Скічко.

Він пояснив, що в області працюватиме каскадна модель вакцинації, яка передбачає роботу мобільних бригад у визначеному послідовному порядку.

Голова ОДА додав, що вакцинація відбуватиметься в пʼять етапів: на першому етапі щеплення отримають медпрацівники та персонал, який надає допомогу ковідним хворим; на другому — люди з надзвичайно високим ризиком інфікування (соцпрацівники, люди старше 80 років, решта медпрацівників); на третьому — люди з високим ризиком інфікування та ті, хто працює в ДСНС, СБУ, поліції та освітніх закладах; на четвертому — люди віком від 60 до 64 років, дорослі із супутніми захворюваннями. На пʼятому етапі вакцинують усі інші категорії населення.

Пізніше, на засіданні уряду міністр охорони здоровʼя Максим Степанов заявив, що станом на 13:30 у Черкаській області вакцинували вже 10 осіб, загалом сьогодні вакцинація розпочнеться в 7 регіонах.

  • З 24 лютого в Україні стартувала кампанія з вакцинації препаратом Oxford-AstraZeneca (Covishield), який доставили напередодні. Уже з ранку середи 11 автомобілів із вакциною вирушать в області, щоб доставити туди препарати. Через особливості логістики деякі міста й області отримають її раніше за інші.