Офіс Зеленського: В Івано-Франківській області лікарні заповнені на понад 90%. Туди виїхав головний санлікар Ляшко

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

В Івано-Франківській області спостерігається надзвичайно високий рівень захворюваності на коронавірус — у багатьох населених пунктах заповненість ліжко-місць понад 90%. Туди вже виїхав головний санітарний лікар Віктор Ляшко, аби розібратись у ситуації.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

«В Івано-Франківській області — один з найбільших рівнів захворюваності на 100 тисяч населення і другий найбільший рівень за кількістю зайнятих ліжок — у середньому 73%. За минулу добу захворіла 621 особа. При цьому в області 9 339 активних хворих, що більше, ніж у місті Києві», – зазначив глава уряду Денис Шмигаль.

В область терміново виїжджає головний державний санітарний лікар — заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«Треба ретельно розібратися в ситуації, оскільки через сніг доправлення пацієнтів швидкими в інші області, де є вільні місця, надто ускладнене, треба розглянути варіант розгортання додаткових ліжок в області», — сказав президент Володимир Зеленський.

Зазначимо, що начальник управління охорони здоровʼя міської ради Івано-Франківська Марія Бойко на нараді заявила, що в Центральній міській клінічній лікарні міста, яка приймає пацієнтів з COVID, закінчилися ліжка. У звʼязку з цим госпіталізовані буквально лежать у коридорах та їдальнях.

«Всі фізичні ліжка, які були в лікарні: нові, старі, які мали йти на списання — вони всі задіяні. Пацієнти лежать у коридорах, в їдальнях, у кабінетах лікарів», — зазначила Бойко й додала, що у поліклініках немає жодної кисневої точки.

Нагадаємо, 15 лютого в Україні мала розпочатись вакцинація від коронавірусу. Проте, за словами міністра охорони здоровʼя Максима Степанова, поставки препаратів «трішечки» затримуються через бюрократію — їх очікують 16—17 лютого. При цьому він зазначив, що МОЗ виконав усі формальності.