У Німеччині підтвердили, що Україна однією з перших у світі отримає вакцини в рамках COVAX — від Pfizer та AstraZeneca

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У посольстві Німеччини в Україні підтвердили, що Україна однією з перших у світі отримає партію вакцин від коронавірусу у рамках програми COVAX вже у лютому.

Про це йдеться у повідомленні посольства на Facebook.

«Світовий альянс вакцинації планує доставити перші вакцини в Україну та ще 17 країн уже в лютому. Німеччина клопоталася про постачання в Україну вакцин у боротьбі проти COVID-19», — зазначили там.

Там підтвердили і кількість вакцин. До України планують поставити 117 тисяч доз вакцини від компаній Pfizer/BioNTech та 2,2 мільйона — від компанії AstraZeneca.

Водночас у Раді міністр охорони здоровʼя Максим Степанов розповів, що найближчим часом Україна отримає підтвердження про укладання нових контрактів на закупівлю вакцин.

«Україна уклала контракт на поставку вакцин з компанією Sinovac. Я думаю, що сьогодні або в найближчі дні ми отримаємо угоду по інших контрактах на постачання також з лютого 2021 року», - сказав він.

  • Наприкінці січня головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що Україна за програмою COVAX у лютому отримає 117 тисяч доз м-РНК вакцини від коронавірусу виробництва Pfizer/BioNTech. Протягом першого півріччя також буде поставлено від 2,2 до 3,7 мільйона доз вакцини AstraZeneca/Oxford.
  • ВООЗ внесла вакцину від коронавірусу компаній Pfizer і BioNTech до переліку препаратів, рекомендованих для екстреного використання. Експерти організації підтвердили дієвість і безпечність вакцини.