У пʼяти областях України через зростання захворюваності на коронавірус посилили контроль за дотриманням карантину

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
У пʼяти областях України через зростання захворюваності на коронавірус посилили контроль за дотриманням карантину

Мусієнко Владислав / УНІАН

У п’яти областях України вирішили посилити контроль за дотриманням карантину, запровадженого через коронавірус.

Про це повідомляється на Урядовому порталі за результатами засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС).

Ідеться про Вінницьку, Закарпатську, Івано-Франківську, Житомирську та Чернівецьку області, де зростає захворюваність на COVID-19.

Як зазначається, після виступів очільників областей вдалося встановити, що в цих регіонах існує проблема нечіткого дотримання карантинних обмежень і порушень роботи закладів, зокрема громадського харчування та розважальних.

У зв’язку з цим комісія ухвалила рішення посилити контроль. До перевірок залучили працівників поліції, Держпродспоживслужби, а також місцеву владу.

  • В Івано-Франківській області спостерігається надзвичайно високий рівень захворюваності на коронавірус — у багатьох населених пунктах заповненість ліжко-місць понад 90%. У Центральній клінічній лікарні немає вільних ліжок. У звʼязку з цим госпіталізованих розміщують у коридорах та їдальнях. На місце виїхав головний санлікар Віктор Ляшко, щоб розібратися в ситуації.
  • З 22 до 28 лютого в регіоні вводять «червону» карантинну зону через критичне поширення коронавірусу. У цей період закладам харчування дозволять працювати лише навинос. Робота розважальних закладів, кінотеатрів, клубів, спортзалів забороняється. Також будуть закриті школи для учнів 5—11 класів, а проведення масових культурних і релігійних заходів буде заборонене.
  • До того ж на Прикарпатті розгорнуть перший в Україні мобільний госпіталь для заражених коронавірусом.
  • У Чернівецькій області теж наголошують на загрозливій ситуації з коронавірусом — у лікарнях нестача ліжок, щодня госпіталізують понад 100 людей.
  • З 24 лютого Україна повертається до адаптивного карантину та буде поділена на чотири рівні («зелений, «жовтий», «помаранчевий» і «червоний») — усе, як і раніше, залежить від поширення коронавірусу в області.