В Івано-Франківській області запроваджують «червону» карантинну зону. Що вона передбачатиме

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
В Івано-Франківській області запроваджують «червону» карантинну зону. Що вона передбачатиме

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

В Івано-Франківській області з 22 лютого вводять «червону» карантинну зону через критичне поширення коронавірусу.

Про це заявив головний санлікар Віктор Ляшко після засідання місцевої комісії з питань ТЕБ та НС.

«Ситуація з розповсюдженням коронавірусної хвороби залишається напруженою, а в Івано-Франківській області вона вже, я б сказав, майже критична», — заявив він.

Ляшко підкреслив, що місцева влада виконала вимоги МОЗ, забезпечивши 50% усіх лікарняних ліжок в області для заражених коронавірусом, а 80% з цих ліжок забезпечені киснем. Однак місць все одно не вистачає.

«Червона» зона в Івано-Франківській області діятиме з 22 до 28 лютого. У цей період закладам харчування дозволять працювати лише навинос. Робота розважальних закладів, кінотеатрів, клубів, спортзалів забороняється. Також будуть закриті школи для учнів 5—11 класів, а проведення масових культурних та релігійних заходів теж буде заборонено.

Найближчим часом комісія також розгляне питання щодо обмеження на в’їзд та виїзд з області.

  • В Івано-Франківській області спостерігається надзвичайно високий рівень захворюваності на коронавірус — у багатьох населених пунктах заповненість ліжко-місць понад 90%. У Центральній клінічній лікарні закінчилися ліжка. У звʼязку з цим госпіталізованих буквально кладуть у коридорах і їдальнях. На місце виїхав головний санлікар Віктор Ляшко, щоб розібратися в ситуації.
  • З 24 лютого Україна повертається до адаптивного карантину й буде поділена на чотири рівні («зелений, «жовтий», «помаранчевий» та «червоний») — все, як і раніше, залежить від поширення коронавірусу в області.