Садовий: Львів готовий прийняти 100 пацієнтів з коронавірусом з Івано-Франківської області

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Лікарні Львова готові прийняти 100 пацієнтів з COVID-19 з Івано-Франківської області, де в лікарнях майже не залишилося місць для інфікованих. Через погіршення ситуації в область вже виїхав головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Мер Львова Андрій Садовий написав у Facebook, що звернувся до міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа та Ляшка.

«Чому 100 місць? Загалом у Львові є 1300 ліжок, 217 із них зараз зайняті хворими на коронавірус. Порадившись із лікарями і усвідомлюючи, що ми не можемо спрогнозувати те, що чекає нас, було ухвалено рішення про 100 ліжок. Це той додатковий резерв, який можемо надати без ризику для львівських хворих», — написав Садовий.

Він зазначив, що є ще питання щодо транспортування пацієнтів, але вирішувати проблему вже будуть спільно.

  • В Івано-Франківській області спостерігається надзвичайно високий рівень захворюваності на коронавірус — у багатьох населених пунктах заповненість ліжко-місць понад 90%. У Центральній клінічній лікарні закінчилися ліжка. У звʼязку з цим госпіталізованих буквально кладуть в коридорах і столових. На місце виїхав головний санлікар Віктор Ляшко, щоб розібратися в ситуації.
  • 15 лютого в Україні мала розпочатися вакцинація від коронавірусу. Проте, за словами міністра охорони здоровʼя Максима Степанова, поставки препаратів «трішечки» затримуються — їх очікують 16—17 лютого. При цьому він зазначив, що МОЗ виконав усі формальності.
  • 17 лютого Міністерство охорони здоровʼя запустило інформаційний сайт про вакцинацію в Україні. На ньому будуть публікувати статистику введення щеплень.